Implantologie

Maak direct een afspraak
bel (020) 618 2469

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00

Schrijf je in
U bent meer dan welkom

Implantologie

Implantologie is de snelst groeiende tak van tandheelkunde met als doel het vervangen van één of meerdere tanden door tandheelkundige implantaten. Implantaten zijn kunstmatige wortels, meestal gemaakt van titanium, die in het bot worden ingebracht.

Wanneer zowel de arts als de patiënt met de rug tegen de muur staan ​​als het gaat om tandheelkundige oplossingen, biedt implantologie kansen die er voorheen niet waren. Tandheelkundige implantologie is dus geen vervanging van bestaande hulpmiddelen, maar een uitbreiding waarbij met behulp van implantaten en daarop gemaakte structuren plotseling de mogelijkheid ontstaat om verloren gegane tandfuncties te herstellen. Het hangt af van de mogelijkheid om de implantaten te plaatsen. Het is bijvoorbeeld noodzakelijk dat er voldoende botten aanwezig zijn en ook nog op de juiste plaats. In de implantologie is het gebruikelijk dat esthetisch verlangen de operatie dicteert. Nederlands sprekend: Als implantaten om esthetische redenen moeten worden geplaatst, is het heel vaak nodig om eerst de botkwaliteit op de plaats waar ze moeten worden geïmplanteerd te verbeteren om er zeker van te zijn dat het eindresultaat ook esthetisch is.

Moderne implantaten hebben meestal de vorm van een schroef die in het bot wordt geschroefd. Na verloop van tijd zal deze schroef in het bot smelten via een proces dat osseo-integratie wordt genoemd. Nadat het implantaat in het bot is ingebed, kunt u de verloren tanden vervangen.

Grofweg kan de indicatie worden opgesplitst in een enkele tandvervanging, meervoudige tandvervanging en alle tandvervanging.

Bij het vervangen van een enkele tand wordt er een kroon op het implantaat gemaakt.
Bij het vervangen van meerdere tanden wordt meestal een brug gemaakt, maar een implantaat kan ook een beweegbare constructie ondersteunen zoals een skeletprothese.

Nadat alle tanden in de bovenkaak zijn teruggeplaatst, kan de structuur bestaan ​​uit een vaste brug of een uitneembare prothese die op de implantaten wordt verankerd door middel van bijvoorbeeld knopen of een staafhulsstructuur.

Een greep uit onze specialiteiten

Implantaten

Onze implantoloog zorgt voor de mooiste tanden

Airflow

Plaque, aanslag en tandsteen worden vrijwel pijnloos verwijderd

Tanden bleken

Een sprankelende, witte glimlach. Wie wil dat nou niet?

Kronen en bruggen

Onze tandartsen zijn specialist in kronen en bruggen.

Vullingen

Weg met de klachten over gevoeligheid bij warmte, kou, zoet of zuur!

Wortelkanaalbehandeling

Weg met die pijnstillers of ontstekingsremmers.

Ons team van specialisten staat voor u klaar

Ons team kan u voorzien van hoogwaardige tandheelkundige zorg, afgestemd op uw individuele behoeften en wensen. Wij kunnen u helpen uw gebit gezond te houden en eventuele problemen vroegtijdig op te sporen en te behandelen, terwijl ze zorgen voor een comfortabele en ontspannen ervaring.

Een glimlach is een curve die alles recht zet!