Kunstgebit en protheses

Maak direct een afspraak
bel (020) 618 2469

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00

Schrijf je in
U bent meer dan welkom

Kunstgebit en protheses Amsterdam

plaatprothese

Als u één of meerdere tanden mist, kunt u een partiële prothese of een partiële prothese maken, ook wel plaatgebit genoemd.

Het is volledig gemaakt van gingivaal gekleurd plastic met verankerde valse tanden en kiezen. De plaatprothese rust op het mondslijmvlies. De partiële prothese kan worden uitgerust met kleine metalen “ankers”. Dit zijn metalen sloten voor het vasthouden van je eigen tanden. Dit kan alleen als de tandarts controleert of uw eigen gebit er geschikt voor is. Ankers maken het veiliger, maar kunnen onder andere zichtbaar zijn lachen.

Kunsttanden

Een volledig kunstgebit of kunstgebit is bedoeld ter vervanging van een volledig kunstgebit. U kunt kiezen voor een volledige prothese als al uw tanden verloren zijn of niet meer te redden zijn. Het kunstgebit zit los in de mond en valt onder de uitneembare beschermingen. Het kunstgebit wordt in de mond gezogen (retentie) door de speeksellaag tussen het plastic van het kunstgebit en het tandvlees. De prothese rust volledig op het tandvlees.

Er zijn verschillende prothesematerialen verkrijgbaar. U kunt kiezen tussen kunststof tanden en kiezen of porseleinen tanden.

klik tanden

Soms is het mogelijk dat u toch problemen ondervindt met de functionaliteit van uw prothese. Er zijn alternatieven, als je kaakbeen het toelaat, en dit is een ‘sluitingsprothese’.
Een klikgebit wordt op implantaten in de kaak geplaatst. Een staaf of staaf wordt op de implantaten geplaatst en de tanden klikken erop. Bij een klikgebit kunt u de prothese zelf aan- en uitdoen, maar dit geeft meer zekerheid bij het dragen. Het gehemelte blijft vrij, waardoor je meer smaaksensaties hebt. Ook heb je geen druk op het tandvlees.

Een greep uit onze specialiteiten

Implantaten

Onze implantoloog zorgt voor de mooiste tanden

Airflow

Plaque, aanslag en tandsteen worden vrijwel pijnloos verwijderd

Tanden bleken

Een sprankelende, witte glimlach. Wie wil dat nou niet?

Kronen en bruggen

Onze tandartsen zijn specialist in kronen en bruggen.

Vullingen

Weg met de klachten over gevoeligheid bij warmte, kou, zoet of zuur!

Wortelkanaalbehandeling

Weg met die pijnstillers of ontstekingsremmers.

Ons team van specialisten staat voor u klaar

Ons team kan u voorzien van hoogwaardige tandheelkundige zorg, afgestemd op uw individuele behoeften en wensen. Wij kunnen u helpen uw gebit gezond te houden en eventuele problemen vroegtijdig op te sporen en te behandelen, terwijl ze zorgen voor een comfortabele en ontspannen ervaring.

Een glimlach is een curve die alles recht zet!