Wortelkanaalbehandeling

Maak direct een afspraak
bel (020) 618 2469

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00

Schrijf je in
U bent meer dan welkom

Wortelkanaalbehandeling Amsterdam

Je tanden bestaan ​​uit tanden die aan de wortels vastzitten. Je kunt ze niet zien omdat ze in je tandvlees zitten. De wortel bevat zenuwen, bloedvaten en bindweefsel. Als dit weefsel ontstoken is, is een wortelkanaalbehandeling nodig. Tijdens een wortelkanaalbehandeling wordt weefselontsteking verwijderd. Maar hoe ontstaat een ontsteking?

Bij gezonde tanden kunnen bacteriën de weefsels onder de tanden niet binnendringen. Tanden vormen een natuurlijk schild tegen bacteriën. Als je een gaatje hebt of een tand is gebroken, zal deze schijf breken. Het onderliggende weefsel is dan toegankelijk voor de bacteriën. Als de bacteriën het weefsel binnendringen, kan het ontstoken raken. Wortelkanaalbehandeling is nodig om wortelkanaalinfecties te voorkomen.

Waarom is een wortelkanaalbehandeling nodig?

Een wortelkanaalinfectie gaat niet vanzelf over. Ook pijnstillers of ontstekingsremmers werken niet. Als weefsel ontstoken is, geneest het niet. Als u geen wortelkanaalbehandeling uitvoert, sterft het tandweefsel af. De ontsteking kan zich uitbreiden naar het kaakbot. Als de ontsteking de botten in je kaak bereikt, kun je je tanden verliezen. Een wortelkanaalbehandeling is daarom essentieel.

Een greep uit onze specialiteiten

Implantaten

Onze implantoloog zorgt voor de mooiste tanden

Airflow

Plaque, aanslag en tandsteen worden vrijwel pijnloos verwijderd

Tanden bleken

Een sprankelende, witte glimlach. Wie wil dat nou niet?

Kronen en bruggen

Onze tandartsen zijn specialist in kronen en bruggen.

Vullingen

Weg met de klachten over gevoeligheid bij warmte, kou, zoet of zuur!

Wortelkanaalbehandeling

Weg met die pijnstillers of ontstekingsremmers.

Ons team van specialisten staat voor u klaar

Ons team kan u voorzien van hoogwaardige tandheelkundige zorg, afgestemd op uw individuele behoeften en wensen. Wij kunnen u helpen uw gebit gezond te houden en eventuele problemen vroegtijdig op te sporen en te behandelen, terwijl ze zorgen voor een comfortabele en ontspannen ervaring.

Een glimlach is een curve die alles recht zet!