Flapoperatie

Maak direct een afspraak
bel (020) 618 2469

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00

Schrijf je in
U bent meer dan welkom

Flapoperatie Amsterdam

Als het terugtrekken van het tandvlees uw gezondheid of uw uiterlijk aantast, kan een procedure genaamd gingivale (tandvlees)transplantatie worden aanbevolen. Hoewel het misschien eng klinkt, worden verschillende tandvleestransplantatieprocedures routinematig uitgevoerd door parodontologen (specialisten op het gebied van tandvleesweefsel) en door sommige algemene tandartsen met een gespecialiseerde opleiding op dit gebied.

Bij tandvleestransplantatie wordt voorzichtig een kleine hoeveelheid nieuw weefsel geplaatst in een gebied waar momenteel weinig of geen tandvlees aanwezig is. Het weefsel dat bij deze procedure wordt gebruikt, kan afkomstig zijn van verschillende bronnen, maar wordt meestal uit het gehemelte (dak van de mond) gehaald nadat het gebied voor uw comfort is verdoofd. Daarna wordt het voorzichtig gehecht (genaaid) op de plaats waar het nodig is, met behulp van hechtmateriaal dat misschien fijner is dan een mensenhaar.

Het natuurlijke herstelproces van uw lichaam neemt het over nadat de transplantatieprocedure is voltooid. Gedurende deze tijd groeien nieuwe bloedvaten in het transplantaat en helpen het om te integreren met het omringende weefsel. Een succesvolle transplantatie kan problemen zoals gevoelige tanden en verdere terugtrekking van het tandvlees verminderen of elimineren, en de esthetiek van uw glimlach verbeteren.

Hoe weet u of u een tandvleestransplantatie nodig heeft? Vaak kunt u het probleem duidelijk zien of voelen. Blootgestelde tandwortels kunnen ervoor zorgen dat uw tanden er overdreven “lang” uitzien, en ze lijken over het algemeen ook iets donkerder dan uw parelwitte kronen. Tandvleesrecessie is een aandoening die met de leeftijd kan toenemen, zoals we herkennen wanneer we de uitdrukking ‘lang in de tand’ horen. Maar de mogelijke problemen van tandvleesrecessie zijn niet alleen cosmetisch, ze kunnen ook ernstige gevolgen hebben voor uw mondgezondheid.

Een greep uit onze specialiteiten

Implantaten

Onze implantoloog zorgt voor de mooiste tanden

Airflow

Plaque, aanslag en tandsteen worden vrijwel pijnloos verwijderd

Tanden bleken

Een sprankelende, witte glimlach. Wie wil dat nou niet?

Kronen en bruggen

Onze tandartsen zijn specialist in kronen en bruggen.

Vullingen

Weg met de klachten over gevoeligheid bij warmte, kou, zoet of zuur!

Wortelkanaalbehandeling

Weg met die pijnstillers of ontstekingsremmers.

Ons team van specialisten staat voor u klaar

Ons team kan u voorzien van hoogwaardige tandheelkundige zorg, afgestemd op uw individuele behoeften en wensen. Wij kunnen u helpen uw gebit gezond te houden en eventuele problemen vroegtijdig op te sporen en te behandelen, terwijl ze zorgen voor een comfortabele en ontspannen ervaring.

Een glimlach is een curve die alles recht zet!