Gezond tandvlees

Maak direct een afspraak
bel (020) 618 2469

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00

Schrijf je in
U bent meer dan welkom

Gezond tandvlees Amsterdam

Een van de belangrijkste dingen die u met een goede mondhygiëne wilt bereiken, is natuurlijk uw tandvlees gezond houden. Het zorgt immers niet alleen voor een gezond gebit en een mooie lach, maar voorkomt ook eventuele kwaaltjes. Of misschien is dat niet alles. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat de gezondheid van uw tandvlees ook uw algehele gezondheid beïnvloedt. Gezonder tandvlees zou resulteren in een gezonder hart, een beter immuunsysteem en sterkere botten. De wetenschap moet het nog bewijzen, maar het is nog een reden om goed voor je tandvlees te zorgen. Maar waarom was je tandvlees ook alweer zo belangrijk? Wat kan er gebeuren als je er niet goed genoeg voor zorgt? Wat kun je doen om het gezond te houden?
Het verschil tussen gezond en ontstoken tandvlees

Je tandvlees wordt in het Latijn ook wel “gingiva” genoemd. Het bestaat voornamelijk uit spierweefsel en houdt de tanden in de kaak. Bovendien vormt het een beschermende barrière tegen tandbederf voor de tandwortels. Er is geen glazuur aan de onderkant van de tanden. Hier bevinden zich belangrijke delen van de tand, zoals de kleine kanaaltjes met zenuwuiteinden. Het is daarom erg belangrijk dat deze onderdelen goed worden beschermd en dat is precies wat uw tandvlees doet.

Een greep uit onze specialiteiten

Implantaten

Onze implantoloog zorgt voor de mooiste tanden

Airflow

Plaque, aanslag en tandsteen worden vrijwel pijnloos verwijderd

Tanden bleken

Een sprankelende, witte glimlach. Wie wil dat nou niet?

Kronen en bruggen

Onze tandartsen zijn specialist in kronen en bruggen.

Vullingen

Weg met de klachten over gevoeligheid bij warmte, kou, zoet of zuur!

Wortelkanaalbehandeling

Weg met die pijnstillers of ontstekingsremmers.

Ons team van specialisten staat voor u klaar

Ons team kan u voorzien van hoogwaardige tandheelkundige zorg, afgestemd op uw individuele behoeften en wensen. Wij kunnen u helpen uw gebit gezond te houden en eventuele problemen vroegtijdig op te sporen en te behandelen, terwijl ze zorgen voor een comfortabele en ontspannen ervaring.

Een glimlach is een curve die alles recht zet!