Angsttandarts

Maak direct een afspraak
bel (020) 618 2469

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00

Schrijf je in
U bent meer dan welkom

Angsttandarts Amsterdam

Bij lachgas-anxiolyse ofwel lachgassedatie, krijgt een patiënt via een neusmasker een mengsel van zuurstof en lachgas toegediend. De hoeveelheid zuurstof is minimaal 50%. De hoeveelheid lachgas wordt langzaam verhoogd, tot de voor de patiënt optimale concentratie is bereikt. Hierdoor voelt de patiënt zich rustiger. De behandeling maakt u wel bewust mee maar u zult veel meer ontspannen zijn en de behandeling prettiger ervaren.

Lachgas werkt nauwelijks pijnstillend, daarom wordt er ook verdoving gegeven als dat nodig is. Ongeveer 5 minuten na de behandeling is het lachgas uitgewerkt en na 15 minuten kunt u weer deelnemen aan het verkeer.

Het uitgangspunt is om u met lachgas te laten wennen aan de behandelingen bij de tandarts, zodat u in de toekomst ook zonder lachgas een behandeling bij de tandarts kunt ondergaan.

Lachgas is geschikt voor angstige patiënten, kinderen, mensen met een verhoogde braakneiging, beklemming op de borst (angina pectoris) en astma. Wij mogen geen lachgas toedienen bij patiënten zonder neusademhaling (bijvoorbeeld bij verkoudheid), met een longemfyseem, klaplong, hartinfarct recenter dan een jaar, hartfalen, MS, spierzwakte, FOB, depressie, schizofrenie, jonger dan 4 jaar oud, die in het eerste trimester van een zwangerschap zitten, met een zwangerschapswens of een recente middenoorontsteking.

In de meeste gevallen vergoedt de verzekering de kosten voor een behandeling onder toediening van lachgas niet. In sommige gevallen is het mogelijk dit bij de zorgverzekering aan te vragen. In dat geval kunnen wij de aanvraag voor u doen bij de zorgverzekering. De zorgverzekering beslist vervolgens of hij deze aanvraag honoreert.

Een greep uit onze specialiteiten

Implantaten

Onze implantoloog zorgt voor de mooiste tanden

Airflow

Plaque, aanslag en tandsteen worden vrijwel pijnloos verwijderd

Tanden bleken

Een sprankelende, witte glimlach. Wie wil dat nou niet?

Kronen en bruggen

Onze tandartsen zijn specialist in kronen en bruggen.

Vullingen

Weg met de klachten over gevoeligheid bij warmte, kou, zoet of zuur!

Wortelkanaalbehandeling

Weg met die pijnstillers of ontstekingsremmers.

Ons team van specialisten staat voor u klaar

Ons team kan u voorzien van hoogwaardige tandheelkundige zorg, afgestemd op uw individuele behoeften en wensen. Wij kunnen u helpen uw gebit gezond te houden en eventuele problemen vroegtijdig op te sporen en te behandelen, terwijl ze zorgen voor een comfortabele en ontspannen ervaring.

Een glimlach is een curve die alles recht zet!