Parodontitis behandelen

Maak direct een afspraak
bel (020) 618 2469

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00

Schrijf je in
U bent meer dan welkom

Parodontitis behandelen Amsterdam

In sommige gevallen kan de tandvleesontsteking (gingivitis) doorslaan naar de omliggende weefsels van de tand (het parodontium). De ontsteking kan dan het kaakbot aantasten, op dat moment spreken we van parodontitis. Bij parodontitis breekt het kaakbot af, waardoor er diepe pockets ontstaan. Een pocket is de ruimte tussen tand en tandvlees. In en gezonde situatie is een pocket maximaal 3 mm diep. Op het moment dat het kaakbot wordt aangetast kunnen er pockets ontstaan tot wel 8 mm onder het tandvlees.

Je kan je voorstellen dat er veel plaque en tandsteen in een pocket kan blijven zitten, omdat je er zelf niet goed bij kunt komen. Tijdens een behandeling door de mondhygiënist, wordt er ook altijd gekeken of er pockets aanwezig zijn.

Parodontitis kan goed behandeld worden door de mondhygiënist. Op het moment dat de pockets goed gereinigd zijn en schoon blijven met behulp van ragers en de (elektrische) tandenborstel, kunnen de pockets weer reduceren. Het tandvlees zal weer mooi strak rond het kaakbot komen te liggen, echter kan het kaakbot niet terug groeien.

Een greep uit onze specialiteiten

Implantaten

Onze implantoloog zorgt voor de mooiste tanden

Airflow

Plaque, aanslag en tandsteen worden vrijwel pijnloos verwijderd

Tanden bleken

Een sprankelende, witte glimlach. Wie wil dat nou niet?

Kronen en bruggen

Onze tandartsen zijn specialist in kronen en bruggen.

Vullingen

Weg met de klachten over gevoeligheid bij warmte, kou, zoet of zuur!

Wortelkanaalbehandeling

Weg met die pijnstillers of ontstekingsremmers.

Ons team van specialisten staat voor u klaar

Ons team kan u voorzien van hoogwaardige tandheelkundige zorg, afgestemd op uw individuele behoeften en wensen. Wij kunnen u helpen uw gebit gezond te houden en eventuele problemen vroegtijdig op te sporen en te behandelen, terwijl ze zorgen voor een comfortabele en ontspannen ervaring.

Een glimlach is een curve die alles recht zet!