Facings

Maak direct een afspraak
bel (020) 618 2469

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00

Schrijf je in
U bent meer dan welkom

Facings Amsterdam

Als een patiënt gechipte of verkleurde tanden heeft, zijn vullingen of het bleken van tanden soms niet voldoende om het uiterlijk en de functie van hun tanden te verbeteren. Tandartspraktijk Mekenkamp werkt met patiënten om hun mogelijkheden te verkennen en te ontdekken of tandfineer of hechting een goede manier is om hun glimlach te verbeteren.

Tandfineer en tandverlijming zijn twee verschillende processen met vergelijkbare resultaten. Zowel fineren als verlijmen omvatten het toevoegen van een dunne laag materiaal op een tand om een ​​afgebroken tand of beschadigd gebied te bedekken. Veneers en hechttechnieken worden ook gebruikt om een ​​witte glimlach te krijgen in gevallen waarin het bleken van tanden niet wordt aanbevolen (bijvoorbeeld als patiënten tandkleurige vullingen, kapjes of kronen op hun tanden hebben).

Veneers zijn dunne stukjes porselein die op maat zijn gemaakt om op de tand van een persoon te passen. Veneers zijn moeilijk te beitsen en zijn duurzaam, met een levensduur van 10 tot 15 jaar of langer. Om veneers te krijgen, moet u een paar keer naar de tandarts gaan, om de noodzaak te bepalen, om de tand voor te bereiden op een fineer en om uw tanden en mond te scannen om het fineer nauwkeurig te ontwerpen zodat het comfortabel aansluit bij uw natuurlijke glimlach.

Om fineren op tanden te plaatsen, verwijdert een tandarts een kleine hoeveelheid van het bestaande tandglazuur om ruimte te maken voor het fineer. Vervolgens wordt een digitale scan van de tand gemaakt en naar een laboratorium gestuurd om het fineer te maken, waarna een tijdelijk fineer op de tand wordt geplaatst. Nadat het porseleinen fineer is gemaakt, wordt het tijdelijke fineer verwijderd, de tand schoongemaakt en wordt er lijm op de tand aangebracht. Het wordt vervolgens gedurende ongeveer een minuut met een lamp uitgehard om het aan de tand te bevestigen.

Samengestelde verlijming heeft een vergelijkbaar resultaat als fineer, maar heeft enkele opmerkelijke verschillen. Bonding maakt gebruik van een composiethars dat rechtstreeks op het tandoppervlak wordt aangebracht. De aangetaste tand wordt behandeld met een zeer milde etsoplossing om het oppervlak op te ruwen en vervolgens brengt de tandarts de hars op de tand aan en vormt deze. Een lampje hardt de hars uit, en de tandarts polijst het voor het uiteindelijke resultaat.

Tandheelkundige verlijming kost aanzienlijk minder dan fineren, maar het resultaat kan slechts vijf tot zeven jaar aanhouden, tegenover meer dan 10 jaar voor veneers. De hars die bij het lijmen wordt gebruikt, is ook poreuzer dan het porselein in fineren, dus ze zijn gevoeliger voor vlekken.

Om erachter te komen welk type behandeling het beste bij uw glimlach past, kunt u een consult plannen met het tandheelkundig team van Tandartspraktijk Mekenkamp. Hun getrainde team kan opties met patiënten bespreken om te bepalen welke procedure het beste werkt voor hun tanden, hun budget en hun levensstijl.

Een greep uit onze specialiteiten

Implantaten

Onze implantoloog zorgt voor de mooiste tanden

Airflow

Plaque, aanslag en tandsteen worden vrijwel pijnloos verwijderd

Tanden bleken

Een sprankelende, witte glimlach. Wie wil dat nou niet?

Kronen en bruggen

Onze tandartsen zijn specialist in kronen en bruggen.

Vullingen

Weg met de klachten over gevoeligheid bij warmte, kou, zoet of zuur!

Wortelkanaalbehandeling

Weg met die pijnstillers of ontstekingsremmers.

Ons team van specialisten staat voor u klaar

Ons team kan u voorzien van hoogwaardige tandheelkundige zorg, afgestemd op uw individuele behoeften en wensen. Wij kunnen u helpen uw gebit gezond te houden en eventuele problemen vroegtijdig op te sporen en te behandelen, terwijl ze zorgen voor een comfortabele en ontspannen ervaring.

Een glimlach is een curve die alles recht zet!